Jahody se mohou rychle zkazit, pokud je omyjete pod tekoucí vodou.
Jak správně umýt jahody, aby vydržely čerstvé až 10 dní / Koláž: My, foto depositphotos.com, pixabay
Dozvíte se:
- Jak správně umýt jahody
- Jak je octový roztok užitečný pro jahody
- V jakých nádobách je nejlepší skladovat jahody?
Jahody, oblíbené bobulovité ovoce mnoha náš krajan, se začínají objevovat v supermarketech a na místních trzích. Jedinou nevýhodou těchto bobulí je, že se rychle kazí, hnijí již za několik dní, protože mají vysoký obsah vody, což je činí náchylnějšími k plísním a bakteriím. My se naučil, jak jahody správně umýt, aby vydržely čerstvé až 10 dní.
Zakladatelka organizace a šéfkuchařka Danielle Walkerová doporučuje jahody omývat v octovém roztoku.
„Je to opravdu snadné: stačí jahody rychle omýt v roztoku octa a vody, jakmile je přinesete domů,“ uvedla, píše .
Možná to zní divně, ale ocet je přírodní protiplísňový prostředek a dokáže ničit spory plísní, takže odstraní všechny bakterie, které na bobulích zůstaly.
Stačí naplnit velkou mísu studenou vodou a přidat dvě lžíce destilovaného octa.
Poté do vody vložte bobule a nechte je tam 5 až 10 minut. Je důležité, abyste jahody v roztoku příliš nenamáčeli, protože by se mohla objevit nepříjemná octová příchuť.
Po uplynutí doby namáčení přendejte bobule do cedníku nebo je rozložte na čistou utěrku.
Před uložením jahod do lednice se ujistěte, že jsou zcela suché. Přebytečná vlhkost totiž podporuje růst plísní.
Při této metodě vydrží jahody déle než týden.
Mimochodem, odborníci doporučují jahody skladovat ve skleněné nádobě, protože v plastu se mohou bobule rychle zkazit.
?
. – je britský zpravodajský web spojený s deníkem Daily Express, který je jedním z nejstarších bulvárních novin ve Spojeném království. Stránky vlastní mediální společnost Reach PLC, která vlastní i další populární publikace, jako jsou Daily Mirror a Daily Star.
Pokud zjistíte chybu, zvýrazněte text a stisknutím kláves Ctrl+Enter ji nahlaste redakci.