Nejlepší marinády na maso a kebab od společnosti Ector.
Nejlepší marinády pro šťavnatý kebab / Koláž: My, foto depositphotos.com
Pikniková sezóna je v plném proudu. Asi žádná dovolená v přírodě se neobejde bez kebabu. Aby však bylo maso křehké a šťavnaté, je třeba zvolit správnou marinádu. My našel recept na marinádu, která vás rozhodně zaujme.
Hector Jimenez-Bravo, ukrajinský kuchař kolumbijského původu, se na své stránce na Instagramu podělil o výběr ingrediencí pro různé varianty marinády.
Pikantní klasická marináda
Složení:
- olivový olej – 2 polévkové lžíce;
- limetková/citronová šťáva – 1 polévková lžíce. litr;
- chilli vločky – 1 lžička;
- uzená paprika – 1 polévková lžíce;
- zira – 1 lžička;
- česnek;
- sušená cibule – 1 lžička;
- koriandr – 1 lžička;
- sójová omáčka – 2 polévkové lžíce;
- sůl a pepř – podle chuti;
- šťáva z jednoho pomeranče.
Nejprve si pořiďte speciální sáček na potraviny nebo jen velkou mísu, ve které se vám budou suroviny pohodlně míchat.
Poté si připravte maso. A vložte ho do vybrané nádoby. Vezměte pomeranč, omyjte ho a rozdělte na dvě části. Šťávu z ovoce opatrně vymačkejte přímo na maso.
Poté k masu postupně přidejte všechny výše uvedené ingredience, zejména olivový olej, chilli vločky, uzenou papriku, ziru, česnek, sušenou cibuli, koriandr, sůl a pepř. Na závěr nezapomeňte přidat citronovou šťávu a sójovou omáčku. Vše dobře promíchejte.
Nejlepší je nechat maso marinovat asi 12-24 hodin.
Marináda na asijský způsob Sriracha
Budete potřebovat:
- sriracha – 2 polévkové lžíce;
- med – 2 polévkové lžíce. l;
- limetková šťáva – 1 polévková lžíce. l;
- rýžový ocet – 1 polévková lžíce;
- sójová omáčka – 2 polévkové lžíce. l;
- sušený česnek – 1 lžička;
- čerstvý zázvor (nasekaný) – 1 polévková lžíce;
- černý pepř – 1 polévková lžíce.
Marinádu na asijský způsob se sriracha připravíte smícháním srirachy, medu, limetkové šťávy, rýžového octa, sójové omáčky, sušeného česneku a černého pepře. Dále nakrájejte zázvor. Měl by být čerstvý.
Všechny ingredience dobře promíchejte s masem, aby hlavní produkt absorboval všechno koření.
Hector také doporučuje připravit citronovo-česnekovou marinádu. Ingredience jsou zde poměrně jednoduché, ale chuť masa vás rozhodně ohromí.
Konkrétně pro poslední marinádu je třeba smíchat olivový olej – 2 lžíce, citronovou šťávu – 1 lžíce, drcený česnek – 1 lžička, sušenou petrželku – 1 lžíce. Nezapomeňte také přidat sůl, pepř a trochu citronové kůry. Vše dobře promíchejte a nechte maso marinovat.
Dobrou chuť!
V čem marinovat maso – podívejte se na video:
Další recepty:
Kdo je Héctor Jiménez-Bravo?
Hector Jiménez-Bravo je kolumbijský šéfkuchař, restauratér a televizní moderátor. Na je naše země se stal populárním zejména jako porotce kulinářské reality show „MasterChef“. Je tvůrcem vlastního kulinářského stylu „Nuevo Latino“. náš krajan občanství získal v květnu 2021. Podporoval Ukrajinu během totální války. Angažuje se v charitativní činnosti ve prospěch ukrajinských ozbrojených sil a připravuje jídla pro obranné síly, ukrajinskou armádu, policii, nemocnice a lidi v nouzi.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.