Maso bude šťavnaté a křehké: Ector se podělil o své tajné marinády na kebab.

Nejlepší marinády na maso a kebab od společnosti Ector.

Nejlepší marinády pro šťavnatý kebab / Koláž: My, foto depositphotos.com

Pikniková sezóna je v plném proudu. Asi žádná dovolená v přírodě se neobejde bez kebabu. Aby však bylo maso křehké a šťavnaté, je třeba zvolit správnou marinádu. My našel recept na marinádu, která vás rozhodně zaujme.

Hector Jimenez-Bravo, ukrajinský kuchař kolumbijského původu, se na své stránce na Instagramu podělil o výběr ingrediencí pro různé varianty marinády.

Pikantní klasická marináda

Složení:

  • olivový olej – 2 polévkové lžíce;
  • limetková/citronová šťáva – 1 polévková lžíce. litr;
  • chilli vločky – 1 lžička;
  • uzená paprika – 1 polévková lžíce;
  • zira – 1 lžička;
  • česnek;
  • sušená cibule – 1 lžička;
  • koriandr – 1 lžička;
  • sójová omáčka – 2 polévkové lžíce;
  • sůl a pepř – podle chuti;
  • šťáva z jednoho pomeranče.

Nejprve si pořiďte speciální sáček na potraviny nebo jen velkou mísu, ve které se vám budou suroviny pohodlně míchat.

Poté si připravte maso. A vložte ho do vybrané nádoby. Vezměte pomeranč, omyjte ho a rozdělte na dvě části. Šťávu z ovoce opatrně vymačkejte přímo na maso.

Poté k masu postupně přidejte všechny výše uvedené ingredience, zejména olivový olej, chilli vločky, uzenou papriku, ziru, česnek, sušenou cibuli, koriandr, sůl a pepř. Na závěr nezapomeňte přidat citronovou šťávu a sójovou omáčku. Vše dobře promíchejte.

Nejlepší je nechat maso marinovat asi 12-24 hodin.

Marináda na asijský způsob Sriracha

Budete potřebovat:

  • sriracha – 2 polévkové lžíce;
  • med – 2 polévkové lžíce. l;
  • limetková šťáva – 1 polévková lžíce. l;
  • rýžový ocet – 1 polévková lžíce;
  • sójová omáčka – 2 polévkové lžíce. l;
  • sušený česnek – 1 lžička;
  • čerstvý zázvor (nasekaný) – 1 polévková lžíce;
  • černý pepř – 1 polévková lžíce.

Marinádu na asijský způsob se sriracha připravíte smícháním srirachy, medu, limetkové šťávy, rýžového octa, sójové omáčky, sušeného česneku a černého pepře. Dále nakrájejte zázvor. Měl by být čerstvý.

Všechny ingredience dobře promíchejte s masem, aby hlavní produkt absorboval všechno koření.

Hector také doporučuje připravit citronovo-česnekovou marinádu. Ingredience jsou zde poměrně jednoduché, ale chuť masa vás rozhodně ohromí.

Konkrétně pro poslední marinádu je třeba smíchat olivový olej – 2 lžíce, citronovou šťávu – 1 lžíce, drcený česnek – 1 lžička, sušenou petrželku – 1 lžíce. Nezapomeňte také přidat sůl, pepř a trochu citronové kůry. Vše dobře promíchejte a nechte maso marinovat.

Dobrou chuť!

V čem marinovat maso – podívejte se na video:

Další recepty:

Kdo je Héctor Jiménez-Bravo?

Hector Jiménez-Bravo je kolumbijský šéfkuchař, restauratér a televizní moderátor. Na je naše země se stal populárním zejména jako porotce kulinářské reality show „MasterChef“. Je tvůrcem vlastního kulinářského stylu „Nuevo Latino“. náš krajan občanství získal v květnu 2021. Podporoval Ukrajinu během totální války. Angažuje se v charitativní činnosti ve prospěch ukrajinských ozbrojených sil a připravuje jídla pro obranné síly, ukrajinskou armádu, policii, nemocnice a lidi v nouzi.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Odvoz suti a odpadů Praha