Domácí cukroví Raffaello: jednoduché recepty, které zvládne i dítě

Prozradíme vám, jak toto cukroví připravit třemi různými způsoby.

Tyto chutné sladkosti si doma snadno zopakujete / foto depositphotos.com

Lahodné cukroví „Rafaello“ nechá málokoho lhostejným. Odedávna jsou spojovány se sváteční náladou. Zároveň cena těchto sladkostí neustále stoupá.

Naštěstí není obtížné připravit cukrovinky Rafaello vlastníma rukama. Hlavní je zvolit dobrý recept. Dnes se budeme zabývat třemi z nich.

Ručně vyráběné Raffaello s kondenzovaným mlékem

Pro začátek se zamysleme nad tím, jak vyrobit Rafaello vlastníma rukama v klasičtější verzi. Pro přípravu si vezmeme:

  • 250 gramů másla;
  • plechovka kondenzovaného mléka;
  • lžička vanilkového cukru;
  • 100 g loupaných mandlí;
  • 350 gramů kokosových hoblin.

Měkké máslo vyšlehejte do nadýchané bílé hmoty. Po částech přidávejte kondenzované mléko pokojové teploty, aniž byste přestali šlehat.

Poté přidejte vanilkový cukr a kokosové hobliny a důkladně promíchejte.

Směs nechte v lednici 12 hodin ztuhnout.

Mezitím je třeba oloupat mandle. To provedete tak, že je na minutu vhodíte do vroucí vody a poté je vložíte do ledové vody. Tím si usnadníte práci.

Oloupané mandle usušte v troubě při teplotě 140 stupňů. Je důležité, aby nezhnědly.

Nyní vytvarujte cukroví tak, že do něj vložíte ořechy. Obalte je v hoblinách a přeneste na talíř. Raffaely uchovávejte v chladu až do podávání. Všimněte si, že pokud je směs na cukroví příliš řídká, můžete přidat trochu sušeného mléka, mletých mandlí nebo hoblin.

Líné cukroví Rafaello

Překvapivě si můžete připravit jednoduchou verzi Rafaella vlastníma rukama – s oplatkami. Pro ně je třeba vzít:

  • 400 gramů bílých vaflí;
  • 100 gramů másla;
  • 150 gramů kondenzovaného mléka;
  • 50 gramů mandlí;
  • 100 gramů kokosových hoblin.

Oplatky nasekejte v mixéru. Přendejte je do samostatné mísy a smíchejte s kondenzovaným mlékem, měkkým máslem a několika lžícemi kokosových hoblin. Směs by měla být tvárná, ale ne příliš hrudkovitá.

Tuto směs naberte lžící, vložte dovnitř ořech a srolujte do kuličky. Poté ji obalte kokosovými hoblinami.

Raffaely nechte hodinu v lednici nebo 20 minut v mrazáku.

Rafaello vlastníma rukama – str. varianta

Nakonec se podívejme, jak udělat Rafaello vlastníma rukama bez oleje. pro vaření vzít:

  • 140 mililitrů mléka;
  • 12 gramů kukuřičného škrobu;
  • 100 gramů kokosových hoblin + na drobení;
  • sladidlo podle chuti;
  • ořechy dle vlastního výběru.

V hrnci smíchejte mléko, sladidlo a škrob. Dobře promíchejte metličkou a svařte na hustý krém. Nechte ho mírně vychladnout.

V samostatné misce smíchejte smetanu a hobliny a promíchejte. Chcete mít konzistenci, která umožní tvarovat rovnoměrné kuličky. V případě potřeby můžete přidat více hoblin.

Poté vytvarujte kuličky s oříškem uvnitř a obalte je v hoblinách.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Odvoz suti a odpadů Praha