Máslo není nutné skladovat v lednici.
Olej bude měkký a připravený k použití / foto depositphotos.com
Máslo se aktivně používá nejen k vaření, ale také jen k namazání na toasty. Ta se však stává skutečnou výzvou, pokud jde o studené máslo. Každý, kdo to někdy zkusil, ví, že tato snaha je odsouzena k nezdaru.
Ukazuje se, že tento výrobek nemusíte uchovávat v chladu. Dnes se budeme zabývat tím, jak skladovat máslo bez chladničky. Již dříve jsme informovali o aktuálních cenách másla na je naše země.
Jak skladovat máslo – rady odborníků
Odborníci ze společnosti Wheeldon Brothers sdělili deníku Express, že existuje lepší místo pro skladování másla než lednice.
„Mnoho lidí automaticky skladuje máslo v lednici, ale ve skutečnosti ho lze bezpečně skladovat při pokojové teplotě – za předpokladu, že je to správně. Tím se sníží zbytečné chlazení a usnadní se porcování nebo roztírání, což znamená, že se máslem méně plýtvá nebo se vyhazuje,“ uvedl mluvčí.
Odborníci vysvětlili, že na rozdíl od jiných mléčných výrobků má máslo nízký obsah vlhkosti a vysoký obsah tuku. Díky tomu je mnohem méně náchylné k růstu bakterií.„Máslo má ze své podstaty nízký obsah sacharidů a bílkovin – živin, kterými se bakterie živí. Díky tomu může být při správném skladování v máselnici nebo keramické misce uchováváno při pokojové teplotě až dva týdny, aniž by se zkazilo.
Důležité je uchovávat olej mimo dosah přímého slunečního světla a tepla, zejména v teplejších měsících.
Odborníci prozradili, při jaké teplotě uchovávat máslo na stole a kdy je nejlepší ho odložit.
„Pokud teplota ve vaší kuchyni pravidelně přesahuje 21 °C, je nejlepší vrátit potraviny zpět do lednice, aby se neroztekly a nezkazily,“ uvedli.
Je užitečné vědět, zda můžete máslo skladovat v mrazničce, zejména pokud jde o dlouhodobé skladování. Pokud jste si například koupili zásoby do zásoby, můžete je odložit do mrazáku. Při teplotě -12 stupňů ho lze skladovat 9 měsíců, aniž by ztratilo svou chuť, a pokud teplota dosáhne -18, lze ho skladovat až rok.