Rychlý recept na vzdušné marshmallow.
Domácí jahodové marshmallows / Koláž: My, foto: depositphotos.com, screenshot z videa
Dospělí i děti si často rádi pochutnávají na marshmallows, ale obvykle má kupovaný dezert hodně cukru a doma je to na první pohled dost obtížné.
místní šéfkuchař Eugen Klopotenko se však na svém kanálu na YouTube podělil o recept na přírodní marshmallow s minimálním množstvím cukru, které lze připravit za pouhých 10 minut.
Domácí jahodové marshmallow – recept
Ingredience:
- Voda 50 ml
- Agar-agar 8 g
- Cukr 100 g
- Jahody 200 g
- Máta 3 snítky
Pro bílkoviny:
- Vejce 2 ks.
- Cukr 2 polévkové lžíce.
Na začátek je třeba připravit jahody a agar-agar. Bobule je třeba oloupat z ocásků a agar-agar vložit do sklenice, zalít vodou a zamíchat.
Dalším krokem je nasypat jahody do hrnce, přidat k nim cukr a lístky máty, načež je třeba všechny ingredience vyšlehat mixérem na homogenní hmotu.
Když se agar-agar 5 minut louhuje, přidáme ho k jahodové hmotě a přivedeme k varu.
Odděleně je třeba vyšlehat dva bílky s cukrem do nadýchané pěny, pak k nim postupně přilévat tenkým proudem horkou jahodovou hmotu. Současně pokračujte ve šlehání všeho po dobu 5-7 minut, dokud hmota nezhoustne.
Posledním krokem je přendat vzniklou hmotu do cukrářského sáčku a na pergamenem vyložené prkénko nebo povrch kápnout marshmallow. Trvá asi 3 hodiny, než se marshmallows ustálí.
Domácí jahodové marshmallow jsou hotové, pochutnejte si!
Podívejte se na video, jak správně připravit jahodové marshmallow:
Další novinky:
Kdo je Eugen Klopotenko?
Eugene Viktorovič Klopotenko je ukrajinský šéfkuchař, restauratér, sociální aktivista, blogger a televizní moderátor. Je spoluzakladatelem restaurace „Před sto lety“ (Kyjev) a bistra „Jiní“ (Lvov), autorem populárních ukrajinských kulinářských webových stránek klopotenko.com, píše Wikipedie.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.