Obsahují obrovské množství živin a vitamínů.
Konzervované ryby jsou velmi zdravé / foto depositphotos.com
Rybí konzervy jsou bohaté na živiny, ekonomické a ideální pro rychlé jídlo nebo svačinu.
Jak píše Health, tyto výrobky obsahují vysoce kvalitní bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a základní vitamíny a minerály, které jsou zdraví prospěšné.
Které rybí konzervy byste si měli pořídit do zásoby?
1. Sardinky
Vysoký obsah omega-3 mastných kyselin, které pomáhají snižovat záněty a podporují zdraví srdce a mozku. Bohaté na vápník, který pomáhá posilovat kosti, a také na vitamin D a B12.
22,6 g bílkovin ve 100 g sklenice.
2. Sleď
Obsahuje zdravé tuky, které podporují funkci mozku a zdraví srdce a zároveň bojují proti zánětům. Bohatý na antioxidanty, jako je selen, který se podílí na tvorbě hormonů štítné žlázy, syntéze DNA a ochraně před oxidačním poškozením. Obsahuje vitaminy D a B12. Konzervovaný sleď je také zdrojem bílkovin.
3. Uzené ryby
Kippers, což jsou uzení sledi, mají stejné zdravotní účinky jako běžní konzervovaní sledi. Je bohatý na omega-3 mastné kyseliny. Je dobrým zdrojem vitaminu D.
21 g bílkovin na 85 g porce.
4. Losos
19 g bílkovin v 92 g plechovce. 13,8 mikrogramů (mcg) vitaminu D v jedné porci – téměř 100 % denní hodnoty. Vynikající zdroj omega-3
5. Treska
Chudé bílkoviny (9 g bílkovin a 89 kalorií na 85 g plechovky).
Může podpořit trvalý úbytek hmotnosti jako součást stravy s vysokým obsahem bílkovin.
6. Tuňák obecný
Studie ukazují, že tuňák obecný obsahuje více bílkovin než jiné druhy. Obsahuje fenylalanin a tryptofan, aminokyseliny s antidepresivními účinky. Tryptofan je také nezbytný pro funkci mozku a zdraví imunitního systému.
7. Pstruh duhový
17 g bílkovin a 100 kalorií na 85 g porce.
Má antioxidační, protirakovinné a antibakteriální účinky. Dobrý zdroj zdravých tuků. Bohatý na základní vitaminy a minerály
8. Makrela
Obsahuje zdraví prospěšné omega-3, vitamin D a vitamin B12. Může zlepšit krevní tlak, hladinu triglyceridů (tuků v krvi) a hladinu cholesterolu v séru. Je vysoce kvalitním zdrojem bílkovin a je také bohatý na selen.
9. Ančovičky
Jsou bohaté na omega-3 a jsou dobrým zdrojem vápníku. Obsahují 25 % denní potřeby železa v jedné konzervě, a to 57 g. Konzumace konzervovaných ančoviček může pomoci lidem s nedostatkem železa.
10. Ústřice
Dobrý zdroj omega-3. Bohaté na železo, selen a zinek. Podporují imunitní funkce, zdraví srdce a tvorbu energie.
11. Chobotnice
13 g bílkovin a 78 kalorií v porci 85 g. Bohaté na sodík, draslík, hořčík, fosfor a zinek a zároveň mají nízký obsah tuku. Dobrý zdroj omega-3.
12. mušle
Bohaté na vitaminy skupiny B, které podporují tvorbu červených krvinek a zdravý metabolismus. Dobrý zdroj bílkovin a omega-3. Podporují zdraví kardiovaskulárního systému a zlepšují hladinu energie. Posilují imunitní funkce
13. Krabí maso
15 g bílkovin a méně než 1 g tuku na 85 g porce.
Konzervované krabí maso je bohaté na vitamíny a minerály. V jedné porci je více než 50 % doporučené denní hodnoty selenu.
Další zprávy o prospěšnosti ryb
Dříve bylo jmenováno 11 překvapivých přínosů konzumace ryb. Ryby jsou zejména bohaté na bílkoviny, vitaminy a minerální látky, mají nízký obsah kalorií a obsahují velké množství omega-3 polynenasycených mastných kyselin. Studie prokázaly, že konzumace většího množství ryb má mnoho zdravotních výhod.