Jednoduchý recept na dokonalou zmrzlinu ze tří ingrediencí.
Jemná domácí jahodová zmrzlina / Koláž: My, foto: snímky z videa
Léto je v plném proudu a v horkém počasí není nic tak žádoucího jako chladivá ovocná zmrzlina. Ukazuje se, že ji lze doma vyrobit během několika minut z dostupných surovin.
My se naučil recept na lahodnou jahodovou zmrzlinu, ze které budou nadšené děti i dospělí. Na TikToku ho sdílela ukrajinská blogerka pod přezdívkou anny.cooking.
Jahodová zmrzlina – recept
Složení: jahody, jahody, jahody, jahody, jahody, jahody, jahody:
- Jahody 300 g
- Smetana 33 % 500 g
- Kondenzované mléko 300 g
Nejprve je třeba jahody očistit od ocásků a dobře opláchnout, poté je třeba je rozšlehat v mixéru.
Dále je třeba se vypořádat se smetanou, a sice vyšlehat je do stabilních špiček. Když jsou hotové, přidáme k nim kondenzované mléko a opět hmotu vyšleháme do homogenity.
Posledním krokem je spojit smetanovou směs s jahodami, nalít ji do formy a dát na několik hodin do mrazáku.
Domácí jahodová zmrzlina je hotová, dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak si doma připravit jahodovou zmrzlinu:
Kdo je anny.cooking
anny.cooking je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty vynikajících pokrmů. K odběru anny.cooking se přihlásilo více než 350 tisíc uživatelů sociální sítě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.