Jeden ze způsobů krájení kuřecích prsou může zlepšit jejich chuť.
Jak krájet kuřecí řízek / koláž: My, foto: pixabay, snímek obrazovky z videa
Naučíte se:
- Jak udělat kuřecí řízek křehčí
- Jak správně krájet maso
Každý člověk krájí kuřecí řízky jinak. Ukázalo se však, že způsob krájení může výrazně ovlivnit chuť masa při vaření.
My se rozhodl zjistit, jak správně krájet kuřecí řízky.
Jak naporcovat kuře, aby bylo šťavnatější
Kuřecí řízky jsou pro mnoho lidí oblíbenou variantou masa, protože se rychle připravují, lze je nakrájet na kostky nebo proužky a jsou považovány za zdravé a libové, píše express.co.uk.
Zároveň většina z nás příliš nepřemýšlí o tom, jak kuřecí maso krájíme, chtějte to záleží.
Autorka obsahu o cestování, jídle a módě na Instagramu Kerry Whelpdale sdílela video, jak nakrájet kuřecí prsa, aby byl pokrm křehký a chutný.
Konkrétně předvedla dva způsoby krájení kuřecích prsou.
„Pokud kuře krájíte proti „vláknu“ (na šířku), zkracují se svalová vlákna, takže vznikají proužky, které jsou křehčí a lépe se žvýkají. Pokud kuře krájíte podél „vláken“ (podélně), bude mít pevnější strukturu,“ zdůraznila žena.
Jaký je nejlepší způsob krájení kuřecích prsou
Předpokládá se, že nejlepší způsob krájení kuřecích prsou je proti „vláknu“.
Abyste zjistili, kde jsou „vlákna“, musíte zarovnat čepel nože s „malými bílými čarami“ na kuřecím prsu, protože to jsou „vlákna“. Krájení kuřete proti „vláknům“ je „klíčem ke křehčímu masu“.
Šéfkuchaři vysvětlují, že tato metoda rozbíjí svalová vlákna na menší kousky, což usnadňuje žvýkání.
Metoda krájení kuřecích řízků – video:
Jak dlouho péct drůbeží maso v troubě / Infografika: My
?
. – je britský zpravodajský web spojený s deníkem Daily Express, který je jedním z nejstarších bulvárních novin ve Spojeném království. Stránky vlastní mediální společnost Reach PLC, která vlastní i další populární publikace, jako jsou Daily Mirror a Daily Star.
Pokud zjistíte chybu, zvýrazněte text a stisknutím kláves Ctrl+Enter ji nahlaste redakci.