Recept na vynikající jahodový džem.
Jahodový džem – recept / koláž: My, foto: instagram.com/kate.nora.blog/ screen, depositphotos.com/
Nabízíme vám zajímavý recept na jahodový džem. Džem z jahod s tymiánem ohromí svou jedinečnou chutí a vůní. Tato pochoutka se skvěle kombinuje s palačinkami, jogurtem nebo tvarohovými koláčky k snídani.
Mimochodem, použití jelfixu umožňuje zachovat jasnou barvu a chuť jahod, uvádí My s odkazem na kate.nora.blog.
Jahodový džem s tymiánem – recept
Ingredience:
- 1 kg jahod
- 800 g cukru
- 1 balení medúzy
- 50 ml vody
- 7 snítek tymiánu
Jahody smíchejte s želéfixem, přidejte cukr a vodu.
Vše dejte na oheň, přiveďte k varu a vařte další 3-4 minuty.
Odeberte pěnu a přidejte tymián, nechte na ohni ještě 1 minutu.
Džem nalijte do sterilizovaných sklenic, uzavřete víčky a nechte vychladnout. Skladujte na tmavém a chladném místě.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak vyrobit jahodový džem:
Kdo je kate.nora.blog?
kate.nora.blog je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty vynikajících pokrmů. K odběru kate.nora.blog se přihlásilo více než 2 tisíce uživatelů sociální sítě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte prosím potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.