Zkuste si připravit tento málo známý recept na kotlety.
Šťavnaté kuřecí kotlety na pánvi / pexels, depositphotos.com
Kuřecí kotlety – jednoduchý pokrm, který lze připravovat každý den. Postup přípravy není složitý, ale ne vždy se povede napoprvé: maso se může vysušit a těstíčko připálit.
Víme, jak připravit kuřecí kotlety v těstíčku, které budou dokonalé. Šťavnaté maso ve vzdušném obalu bude chutnat úplně každému. Tento recept nezná mnoho lidí, proto se o něj podělte se svou rodinou.
Kuřecí kotlety v bílkovinném těstíčku
Aby byl tento pokrm chutný, musí být maso čerstvé a vejce musí být přímo z lednice.
Budete potřebovat:
- kuřecí řízek – 750 g;
- velká vejce – 3 ks;
- mléko – 2 polévkové lžíce;
- mouka – 5 polévkových lžic;
- slunečnicový olej – 50 g;
- sůl, pepř, oblíbené koření.
Maso nakrájejte na tenké plátky, přikryjte potravinovou fólií a opečte z obou stran. Posypeme solí a kořením a necháme 1 hodinu marinovat (pokud máme čas).
Dobře vychlazená vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky smíchejte vidličkou s mlékem a špetkou soli. Bílky vyšlehejte mixérem nebo metličkou do měkka a nadýchaně (asi 3-4 minuty).
Rozehřejte pánev se lžící oleje. Maso namočte nejprve do žloutku, pak do mouky a nakonec do vyšlehaného bílku. Kuřecí kotlety smažte na pánvi 4-5 minut z každé strany na mírném ohni. Podávejte s oblíbenou omáčkou nebo přílohou.
Díky tomuto trojitému těstíčku je maso uvnitř šťavnaté a měkké a bílkovinný povlak ho jemně obalí.
Podle tohoto receptu můžete v těstíčku připravit nejen kuřecí, ale i vepřové nebo hovězí kotlety. Po usmažení je však třeba je dodatečně podusit pod pokličkou. Toto obalování je vhodné i pro bílé ryby.