Takhle jste kotlety ještě nikdy nevařili: super těsto s „tajemstvím“

Zkuste si připravit tento málo známý recept na kotlety.

Šťavnaté kuřecí kotlety na pánvi / pexels, depositphotos.com

Kuřecí kotlety – jednoduchý pokrm, který lze připravovat každý den. Postup přípravy není složitý, ale ne vždy se povede napoprvé: maso se může vysušit a těstíčko připálit.

Víme, jak připravit kuřecí kotlety v těstíčku, které budou dokonalé. Šťavnaté maso ve vzdušném obalu bude chutnat úplně každému. Tento recept nezná mnoho lidí, proto se o něj podělte se svou rodinou.

Kuřecí kotlety v bílkovinném těstíčku

Aby byl tento pokrm chutný, musí být maso čerstvé a vejce musí být přímo z lednice.

Budete potřebovat:

  • kuřecí řízek – 750 g;
  • velká vejce – 3 ks;
  • mléko – 2 polévkové lžíce;
  • mouka – 5 polévkových lžic;
  • slunečnicový olej – 50 g;
  • sůl, pepř, oblíbené koření.

Maso nakrájejte na tenké plátky, přikryjte potravinovou fólií a opečte z obou stran. Posypeme solí a kořením a necháme 1 hodinu marinovat (pokud máme čas).

Dobře vychlazená vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky smíchejte vidličkou s mlékem a špetkou soli. Bílky vyšlehejte mixérem nebo metličkou do měkka a nadýchaně (asi 3-4 minuty).

Rozehřejte pánev se lžící oleje. Maso namočte nejprve do žloutku, pak do mouky a nakonec do vyšlehaného bílku. Kuřecí kotlety smažte na pánvi 4-5 minut z každé strany na mírném ohni. Podávejte s oblíbenou omáčkou nebo přílohou.

Díky tomuto trojitému těstíčku je maso uvnitř šťavnaté a měkké a bílkovinný povlak ho jemně obalí.

Podle tohoto receptu můžete v těstíčku připravit nejen kuřecí, ale i vepřové nebo hovězí kotlety. Po usmažení je však třeba je dodatečně podusit pod pokličkou. Toto obalování je vhodné i pro bílé ryby.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Odvoz suti a odpadů Praha