Recept na šálu pro horké letní dny.
Zakarpatská studená polévka – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/
Pokud už nevíte, co uvařit na poprvé, pak bude tento recept ideální volbou. Šalát s kuličkou uhasí žízeň a zasytí a pokrm je velmi jednoduchý na přípravu.
Mimochodem, můžete přidat jakoukoli zeleninu podle své chuti, uvádí My s odkazem na myroslava_pekariuk.
Šalata s kuleší – recept
Složení: 1:
- šalata (listy hlávkového salátu) 300 g
- Kefír nebo zakysané mléko 2 litry
- kopr (svazek), zelená cibule (několik stonků)
- olej 30 ml
- rostlinný olej 30 g
- šťáva z poloviny citronu
- cibule 1 ks.
- česnek 3 stroužky
- sůl podle chuti
- špetka cukru
- volitelně zakysaná smetana
Ingredience na kulešu:
- voda 400 ml
- olej 30 g
- špetka soli
- kukuřičná krupice 100-120 g
Nakrájejte salát, kopr a zelenou cibulku, osolte, přidejte cukr a šťávu z poloviny citronu.
Vše dobře promícháme a necháme několik minut odležet.
Na pánvi na oleji osmažte cibuli do průhledna, přidejte česnek a prolisované salátové listy.
První pokrmy / infografika: My
Vše nechte na ohni a zalijte zakysaným mlékem, můžete použít i kefír, podle chuti osolte.
Na kulajdu uvaříme vodu, přidáme sůl, máslo a kukuřičnou krupici, přikryjeme pokličkou.
Po několika minutách začněte kroupy míchat.
Při podávání spojte polévku a kulajdu, přidejte zakysanou smetanu.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video o přípravě šaláty:
Kdo je Miroslava Pekariuk?
Miroslava Pekariuk je účastnice kuchařské televizní show „Masterchef“ z Ivano-Frankivska. Miroslava ráda vaří maso a saláty a kombinuje zajímavé chutě. Sní o tom, že v budoucnu vydá vlastní knihu a bude sdílet skvělé recepty na sociálních sítích.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.