Místo okrošky: bombastická studená polévka ze Zakarpatí

Recept na šálu pro horké letní dny.

Zakarpatská studená polévka – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/

Pokud už nevíte, co uvařit na poprvé, pak bude tento recept ideální volbou. Šalát s kuličkou uhasí žízeň a zasytí a pokrm je velmi jednoduchý na přípravu.

Mimochodem, můžete přidat jakoukoli zeleninu podle své chuti, uvádí My s odkazem na myroslava_pekariuk.

Šalata s kuleší – recept

Složení: 1:

  • šalata (listy hlávkového salátu) 300 g
  • Kefír nebo zakysané mléko 2 litry
  • kopr (svazek), zelená cibule (několik stonků)
  • olej 30 ml
  • rostlinný olej 30 g
  • šťáva z poloviny citronu
  • cibule 1 ks.
  • česnek 3 stroužky
  • sůl podle chuti
  • špetka cukru
  • volitelně zakysaná smetana

Ingredience na kulešu:

  • voda 400 ml
  • olej 30 g
  • špetka soli
  • kukuřičná krupice 100-120 g

Nakrájejte salát, kopr a zelenou cibulku, osolte, přidejte cukr a šťávu z poloviny citronu.

Vše dobře promícháme a necháme několik minut odležet.

Na pánvi na oleji osmažte cibuli do průhledna, přidejte česnek a prolisované salátové listy.

První pokrmy / infografika: My

Vše nechte na ohni a zalijte zakysaným mlékem, můžete použít i kefír, podle chuti osolte.

Na kulajdu uvaříme vodu, přidáme sůl, máslo a kukuřičnou krupici, přikryjeme pokličkou.

Po několika minutách začněte kroupy míchat.

Při podávání spojte polévku a kulajdu, přidejte zakysanou smetanu.

Dobrou chuť!

Podívejte se na video o přípravě šaláty:

Kdo je Miroslava Pekariuk?

Miroslava Pekariuk je účastnice kuchařské televizní show „Masterchef“ z Ivano-Frankivska. Miroslava ráda vaří maso a saláty a kombinuje zajímavé chutě. Sní o tom, že v budoucnu vydá vlastní knihu a bude sdílet skvělé recepty na sociálních sítích.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Odvoz suti a odpadů Praha