Šéfkuchař se podělil o několik nápadů na originální pokrmy z ředkviček.
Co uvařit z ředkviček / Koláž: My, foto: pixabay, screenshot z videa
Naučíte se:
- Lze ředkvičky pražit
- Co lze z ředkviček připravit kromě salátu?
Ředkvička je letní zelenina, která obsahuje mnoho užitečných látek. Většina hostitelek ji však buď přidává do salátu, nebo z ní připravuje šlehané ředkvičky. místní šéfkuchař Eugen Klopotenko na svém vlastním kanálu na YouTube prozradil, jak jinak lze tuto zeleninu chutně připravit.
My se dozvěděl, že ředkvičky lze ochutnat i ve smažené podobě. K tomu je třeba vzít 400 gramů této zeleniny, z každé ředkvičky odříznout vršky a spodní část a pak ji rozkrojit na polovinu.
Pak zbývá ředkvičky 2-3 minuty smažit na rozehřáté pánvi s 20 gramy másla, pokrm osolit a zastříknout citronovou šťávou.
Další možností přípravy ředkviček je kvašení. Po odkrojení špiček ředkviček je třeba je vložit do sklenice, na stejné místo vhodit stroužky česneku. Poté je třeba v 1 litru vody rozpustit 30 g sody a vzniklou tekutinu přidat do sklenice s ředkvičkami. Ke kvašení by se ředkvičky měly nechat 5-7 dní.
Další zajímavá varianta, kterou nabízí Klopotenko – ředkvičkový koláč
. Budete na něj potřebovat následující ingredience:- Ředkvičky 600 g
- Listové těsto 500g
- Máslo 20g
- Med 2 polévkové lžíce.
- Sójová omáčka 2 polévkové lžíce.
- Vejce 1 ks.
Rozmražené těsto přeložte na polovinu a trochu rozválejte. Současně je třeba připravit ředkvičky, a to je 15 minut smažit na pánvi se sójovou omáčkou a medem. Když je náplň hotová, položíme ji na vytvarované těsto a přitiskneme jeho okraje. Před pečením koláč potřeme žloutkem a vložíme ho na 40 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Kdo je Eugen Klopotenko?
Eugene Viktorovič Klopotenko je ukrajinský šéfkuchař, restauratér, sociální aktivista, blogger a televizní moderátor. Je spoluzakladatelem restaurace „Před sto lety“ (Kyjev) a bistra „Ostatní“ (Lvov), autorem populárních ukrajinských kulinářských webových stránek klopotenko.com, píše Wikipedie.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.