Avokádo bude měkké a chutné, pokud ho budete správně skladovat.
Jak skladovat avokádo, aby dozrálo / pixabay
Zastánci správné výživy avokádo oceňují, protože vědí o jeho prospěšných vlastnostech. V nezralé podobě však může způsobit celoživotní odmítání – je tvrdé, bez chuti a zcela nechutné. V obchodech se tento produkt často prodává nezralý, aby se nezkazil. Proto je vhodné jej koupit s předstihem a správně skladovat, aby byl v perfektní kondici.
Kam avokádo uložit, aby dozrálo
Jednoduchý způsob, jak urychlit dozrávání zeleniny, pojmenoval Express. Lze to provést tak, že ho uložíte vedle ovoce, které uvolňuje etylen, látku, jež urychluje přirozené zrání a zlepšuje chuť. Patří mezi ně banány, jablka a pomeranče.
Zde je návod, jak urychlit zrání avokáda: zelenou zeleninu vložte do do papírového sáčku
spolu s uvedeným ovocem a nechte je na tmavém a chladném místě nejméně 24 hodin. Balení je nutné, aby se etylen nahromadil ve vysoké koncentraci.Důležité je používat spíše papírové než polyethylenové obaly, protože ty nepropouštějí vzduch a hromadí vlhkost. V důsledku toho avokádo spíše hnije, než aby dozrávalo.
Pokud nemáte papírový sáček, existuje alternativní způsob, jak avokádo skladovat, aby dozrálo. Nechte ho v míse nebo košíku bez víka a naplňte ho velkým množstvím jablek. Nádobu přikryjte utěrkou a postavte ji na neosvětlené místo, například do kuchyňské skříňky. Již druhý den bude křehké a příjemně máslové.
Publikace varuje – na internetu se občas objevuje rada, abyste zeleninu vložili do Troubaaby avokádo rychle dozrálo. Je však lepší to nedělat. Zelenina sice změkne, ale bude mít hroznou chuť a ztratí své užitečné vlastnosti.