Jak uvařit lahodné dušené zelí v multicookeru: recepty s mletým masem a houbami

Prozradíme vám, jak snadno a jednoduše připravit večeři pro celou rodinu.

Dušené zelí je chutný a vydatný pokrm / depositphotos.com

Dušené zelí v multivarku nedopadne o nic hůře než na plotně, ba dokonce lépe. Díky tomuto domácímu spotřebiči si můžete usnadnit práci, protože pokrm se bude vařit v kontrolovaných podmínkách bez účasti člověka.

Dnes se budeme zabývat dvěma chutnými recepty – s masem a houbami.

Dušené zelí s mletým masem

Dušené zelí podle tohoto receptu je chutné a křehké. Mleté maso mu dodá šťavnatost. Pro vaření si vezměte:

  • 500 gramů bílého zelí;
  • 300 gramů libovolného mletého masa;
  • jedna cibule;
  • lžíce rostlinného oleje;
  • sůl, pepř;
  • jeden a půl šálku vody.

Nádivku můžete koupit nebo si ji vyrobit sami. Zelí nakrouhejte, cibuli nakrájejte nadrobno.

V multifunkčním vařiči zapněte režim smažení a do mísy nalijte olej. Když je rozpálený, osmažte cibuli do měkka.

Přidejte mleté maso a za stálého míchání ho smažte, dokud nezmění barvu. Přilijte zelí, promíchejte a dochuťte. Přilijte vodu a zapněte program „Dušení“ na přibližně dvě hodiny. Podávejte posypané čerstvými bylinkami.

Dušené zelí s houbami

Jedná se také o velmi chutné a soběstačné jídlo. Je ideální k obědu nebo večeři. K jeho přípravě potřebujeme:

  • jeden kilogram bílého zelí;
  • jedna nebo dvě mrkve;
  • jedna nebo dvě cibule;
  • 300 gramů čerstvých hub;
  • lžíce rajčatového protlaku;
  • sůl, pepř;
  • lžička cukru;
  • 30 g rostlinného oleje;
  • tři až čtyři lžíce horké vody;
  • dva bobkové listy.

Houby oloupejte a nakrájejte a zelí nakrájejte nadrobno. Oloupejte a nakrájejte cibuli a mrkev na malé kostičky.

Do mísy maltiwarky nalijte rostlinný olej a zvolte režim „Smažení“. Houby smažte asi 10 minut. Poté přidejte mrkev a cibuli a smažte je do měkka.

Rajčatový protlak zřeďte horkou vodou. Nalijte do mísy a přisypte zelí. Dochuťte kořením, přidejte bobkový list a promíchejte. Vařte v režimu „Guláš“ půl hodiny se zavřenou pokličkou.

Dušené zelí s houbami – hotovo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | Odvoz suti a odpadů Praha